[✓ Jendela Hati || ☆ PDF Download by é Aisya Sofea] #2020


  • Title: Jendela Hati
  • Author: Aisya Sofea
  • ISBN: 9831240340
  • Page: 361
  • Format: None

  • Jendela Hati By Aisya Sofea Harga kesetiaan seorang lelaki bernama suami begitu mahal nilainya pada insan bernama Lukman Hafizi ini Setelah pemergian isteri tercintanya, Sarah, hari hari yang dilaluinya tidak lagi seindah semalam Dia terus hanyut dalam lamunan khayalannya.Kepulangan Farah, kembar seiras arwah isterinya tidak mampu menggugah selaut kenangan bersama arwah isterinya Farah pula tersepHarga kesetiaan seorang lelaki bernama suami begitu mahal nilainya pada insan bernama Lukman Hafizi ini Setelah pemergian isteri tercintanya, Sarah, hari hari yang dilaluinya tidak lagi seindah semalam Dia terus hanyut dalam lamunan khayalannya.Kepulangan Farah, kembar seiras arwah isterinya tidak mampu menggugah selaut kenangan bersama arwah isterinya Farah pula tersepit dengan wasiat terakhir kakaknya serta dilema perasaannya sendiri Dia pasrah akhirnya.Benarkah ganti tikar yang berlandaskan keterpaksaan bagaikan embun di hujung rumput memakan diri sendiri akhirnya Apakah ini harga yang perlu dibayar untuk sebuah pengorbanan Hayatilah falsafah yang tersirat di sebalik mesej yang tersurat ini.
    Aisya Sofea
    Popular Novelist Hanizura Jamaludin known as Aisya SofeaSYA SOFEA atau nama sebenarnya Hanizura Jamaludin adalah seorang penulis berbakat besar Anak sulung yang dilahirkan di Kelang, Selangor ini mula mengukir namanya melalui JAUH, novel pertama yang mendapat sambutan menggalakkan Namanya mula meniti di bibir peminat setelah kejayaan cemerlang JENDELA HATI.Gaya penulisannya yang tenang dan bersahaja mampu membuai perasaan dan gejolak rasa pembaca Rasa kasih, sayang, resah dan gelisah berjaya dipancarkan melalui watak watak dalam dunia ciptaannya.

    Jendela Hati By Aisya Sofea

    Commentaires:

    kuzzeen
    p s Selamat dihadiahkan untuk kegunaan Perbadanan Perpustakaan Awam pada 6.10.2013 It was written back in 2000Cuma 335 m s Ringkas dan padat Kadang kadang terlintas kat fikiran, Jendela Hati sepatutnya ditambah lagi 1000 m s Cuma senipis tu, boleh meruntun perasaanyangkan kalau setebal novel sekarang

    Nonieღserenity2bliss
    This is almost a too light reading because it s only 300 pages, which is considered short for a Malay novel Interesting plot but the story could have been better and longer Rasanya cerita ni taklah romantik sangat because tak ada ruang untuk Lukman and Farah untuk mengenali diri masing masing It was almost a love at first sight for Farah but not so much for Lukman sebab Farah ni kembar arwah isteri dia Lukman anggap Farah hanya sebagai adik ipar tapi mereka dikahwinkan atas kehendak keluarga So, [...]

    Sharah
    Sangat sukakan buku ini satu ketika dahulu Bacanya ketika Darjah 6Masih ingat lagi penggunaan bahasa yang sangat teratur, jalan cerita yang sangat romantik walaupun penuh dengan dugaan yang menempuhi Farah, di mana dia di wasiatkan oleh Sarah, kembarnya untuk menikahi Luqman, suami Sarah sebelum Sarah meninggal dunia Ini lah buku yang telah membuatkan saya tak makan dan tak minum ketika itu, and believe me, I was only 11 years old.HAHAp s kanak kanak 11 tahun ini ketika itu telah jatuh cinta den [...]

    Karya Mahirah
    Jendela hati ni bacalah banyak kali mesti meleleh air mata Saya baca ni masa kolej dan berulang kali Kisah ganti tikar Siapa yang belum baca, sila la baca Memang best dan terkesan kat hati.

    Ain
    Tajuk buku Jendela HatiPenulis Aisya SofeaKeluaran Alaf 21Halaman 334 m sUlasan Ain Sabrina Jendela Hati membawa kisah kisah hati Farah Siapa sangka dia akan terjatuh cinta dengan abang iparnya sendiri Peninggalan kembarnya , Sarah agak mengejut Sebelum peninggalannya, Sarah sempat mengirimkan surat seakan wasiat berharap Farah akan menjaga suaminya , Lukman Hafizi dan juga anaknya Zahin , dia seakan mengetahui dia akan pergi dulu.Pertemuan pertama Lukman dan Farah terjadi tidak terduga Tiada or [...]

    Yulia
    Sinopsis JENDELA HATIHarga kesetiaan seorang lelaki bernama suami begitu mahal nilainya pada insan bernama Lukman Hafizi ini Setelah pemergian isteri tercintanya, Sarah, hari hari yang dilaluinya tidak lagi seindah semalam Dia terus hanyut dalam lamunan khayalannya.Kepulangan Farah, kembar seiras arwah isterinya tidak mampu menggugah selaut kenangan bersama arwah isterinya Farah pula tersepit dengan wasiat terakhir kakaknya serta dilema perasaannya sendiri Dia pasrah akhirnya.Benarkah ganti tika [...]

    Khairunnisa Ranam
    Best Best Best Story so romantic Made you go, Awwwhhhhh So touching, A very touching story indeed Ok so maybe not so touching sangat lah kan I like to exaggerate a lot It s fun D I wish to have this book on my shelf some day Hopefully diaorang masih cetak novel ni Please I don t want to have to borrow from the library ajek That s so not fun Saya baca novel nie pon sebab pinjam dari library Cite nie best so I WILL have this book in my bookshelf sooner or later Hope it s sooner than later.

    MamaErra
    Farah Wahida LukmanBetapa sukarnya untuk Farah Wahida meraih kasih Lukman kerana dalamnya kasih Lukman kepada arwah Sarah Wahida, kembar Farah Bukannya kerana simpati yang membuatkan Farah jatuh hati kepada abang iparnya itu, namun perasaan itu lahir dari hati yang tulus dan ikhlas sejak pertama kali dia melihat wajah Lukman Kadangkala kebahagiaan itu tercipta dari sebuah kedukaan yang sedang kita rasai.

    Eimad
    penggunaan bahasa tidak semenarik karya ahadiat akashahjalan cerita sudah menarik,tetapi tidak dikembangkan dengan elok.juga watak sampingan statikseluruhan,mungkin hanya peminat penulis ini yang patut beli.

    SinudaMN
    Kali kedua membaca sebenarnya, kali pertama waktu di sekolah dahulu Sejujurnya saya tidak boleh mengandaikan perasaan Farah yang menikah dengan bekas abang iparnya, menggantikan tempat kembar seirasnya Saya cuma boleh bayangkan konflik dalam jiwa dia, dan Lukman sendiri.

    Jamilah L
    menghiburkan

    Syazidanas
    best

    yyyasmin
    Seriously I didn t like this book at all back then and I still don t I had a hard time buying the fact that the heroine would fall in love with her DEAD TWIN S HUSBAND Erk Kbai.

    Hazziana
    best giler dah lama cr buku nie dulu pinjam ngn mmbr harap ada keluaran terbaru.

    Nurul
    novel kegemaran zaman sekolah dahulu hihi

    Nolynn Emitt
    Bunga bunga cinta nyaahh

    Eeva
    besh.dih dan romentik.

    • [✓ Jendela Hati || ☆ PDF Download by é Aisya Sofea]
      Aisya Sofea